På vores unikke cykelferie kan du blandt andet opleve Bovbjerg Klint, som viser Vesterhavets angreb på landet, og har dannet en stejl klint ved Bovbjerg. Her kan vi kan se de forskellige lag fra istiderne.

Cykelferie langs Vestkysten

Klinten ved Bovbjerg Fyr er et fantastisk sted for alle, som vil opleve lyden fra bølgerne – og ikke mindst nogle skønne omgivelser. Bølgerne og stranden aktiverer alle sanserne – og specielt i sommermånederne er det helt fantastisk at gå ture langs kysten.

På vores cykelferie går ruten fra Vedersø Klit til Hanstholm. Undervejs er der en masse seværdigheder og oplevelser, hvor man bl.a. kommer til at cykel kliten ved Bovbjerg Fyr. 

Fakta

Bovbjerg Fyr blev bygget i 1877. Dengang var der 251 meter fra fyret til skræntens kant. Siden har havet ædt omkring 120 meter.

Under istiden har isen trykket lagene i klinten, så de mange steder står skråt. Enkelte steder er lagene endda blevet foldet. Hvis man ser godt efter, kan man se skrå lag i klinten lige neden for fyret.

Områdets geologi er en spændende historie om naturens enorme kræfter for mange tusind år siden – klinten er det eneste sted i Danmark, hvor man kan se et tværsnit af istidslag fra de seneste to istider. Ved sit besøg i 1859 skrev H.C. Andersen sådan her om Bovbjerg: ”Bovbjerg strækker sig vist en halv Miil, Vandet har ædt ind, som man med store stærke Tænder kan bide ind i et Smørrebrød.”

Skriv et svar