1. DAG

Vores cykelferie byder på en masse fantastiske oplevelser langs Vestkysten. En af de første store oplevelser, som I støder på langs ruten, er Strandingsmuseet St. George i Thorsminde. Museet fortæller om dramatiske strandinger ved Vestkysten – og specielt to engelske flådefartøjer har en helt speciel plads på museet.

Strandingsmuseum St. George i Thorsminde

BOVBJERG FYR

Næste must-see på vores rute, er Bovbjerg Fyr – og ikke mindst klinten. Fyret rummer mange fortællinger og en masse turister strømmer årligt til fyret for at opleve kunst, teater og et hav af spændende aktiviteter, som løber henover sommeren.

Bovbjerg Klint ved Ferring

I Lemvig må I gøre jer selv den tjeneste at tage ned på havnen – og nyde aftenen med en gåtur langs molen. Specielt om sommeren, er der en helt fantastisk stemning på havnen, hvor mange nyder dagene – og ikke mindst samværet med en is eller to.

Mindeparken for Jyllandsslaget ved Thyborøn
Sneglehuset i Thyborøn

2. DAG

Efter en fantastisk overnatning i Lemvig, begiver I jer mod Harboøre. I Harboøre kan man blandt andet opleve Harboøre Center og 18b, som tilbyder en masse aktiviteter henover sommeren. Herefter cykler I videre mod fiskerbyen, Thyborøn. Byen rummer en masse unikke seværdigheder, som KystcenteretJyllands Akvariet, Sea War MuseumSneglehuset og ikke mindst Mindeparken for Jyllandsslaget, som i den grad kan sætte tankerne i gang.

Efter I har nydt tiden i Thyborøn, så er det tid til at cykle videre mod Agger, hvor I transporteres af den helt nye hybride Thyborøn-Agger færgeoverfart, som fører jer videre mod Agger.

3. DAG

Trejde dag cykler I stort set kun i National Park Thy gennem stierne, som giver jer et helt unikt indblik i den smukke natur. Denne dag anbefaler vi, at I besøger en af perlerne i Nationalpark Thy, Lodbjerg Fyr. Hver lørdag og søndag, er der arrangeret guidede ture, hvor man dykker ned i fyrets historie og områdets natur. I kan også lægge vejen forbi Stenbjerg og ikke mindst Redningsmuseet, hvor I kan fordybe jer i Stenbjergs historie med særligt fokus på redningsvæsenet. 

Nørre Vorupør

Blot 25 kilometer efter Agger, er det et must-see at tage ind til Nørre Vorupør, som bl.a. rummer Nordsø Akvariet og Vorupør Museum, som er indrettet i et bådeværft, der før i tiden byggede kuttere til kystens fiskere. I Vorupør er nogle af tidens mange kuttere trukket op på land, hvilket er et fantastisk syn langs stranden. 

Cold Hawaii – Klitmøller

Bare 10 kilometer efter Nørre Vorupør ankommer I til surfernes paradis “Cold Hawaii” Klitmøller, som er slutstedet denne dag. Her udnytter turister fra hele verden de fantastiske bølger til at surfe. 

Lodbjerg Fyr i Nationalpark Thy
Cold Hawaii i Klitmøller

Hanstholm

Den fjerede og sidste dag cykler I blot 15 kilometer inden I ankommer til slutstedet i Hanstholm – og her er der ingen tvivl om, at vi anbefaler, at I tager en tur langs havnen, hvor I både kan shoppe og få et godt måltid mad. Inden feriens afslutning nærmer sig, er der lagt op til, at man tager et smut forbi Bunkermuseet i Hanstholm.

Ved Bunkermuseet i Hanstholm afholdes der løbende bunkervandringer henover sommeren. Hos BikeWithUs er vi stolte af, at I afhentes ved Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig, som en afrunding på jeres ferie.