1. DAG

Vores cykelferie byder på en masse fantastiske oplevelser langs Vestkysten. En af de første store oplevelser, som i støder på langs ruten, er Strandingsmuseet St. George i Thorsminde. Museet og forskningscenteren fortæller om dramatiske strandinger ved Vestkysten – og specielt to engelske flådefartøjer har en helt speciel plads i strandingsmuseet.

Oplevelser langs Vestkysten

BOVBJERG FYR

Næste must-see på vores rute, er Bovbjerg Fyr – og ikke mindst den fantastiske klint. Fyret rummer mange fortællinger og en masse turister strømmer årligt til fyret for at opleve kunst, teater, foredrag eller de mange og spændende aktiviteter, som løber henover sommeren. Efter besøget ved Bovbjerg Fyr, cykler man forbi Jens Søndergaards Museum, som absolut er et besøg værd.

Cykelferie langs Vestkysten
Kontakt os

I Lemvig må i gøre jer selv den tjeneste at tage ned på havnen – og nyde aftenen med en gåtur langs molen. Om sommeren er der en helt fantastisk stemning på havnen, hvor mange nyder dagene – og ikke mindst samværet med en is eller to. Hvis man vil lære. Lemvigs historie, er det oplagt at besøge Lemvig Museum.

Kontakt os
Miljøvenlig ferie

2. DAG

Efter en fantastisk overnatning i Lemvig, begiver vores gæster sig mod Harboøre. Undervejs kan man opleve Hygum Kunstmuseum, inden man ankommer til Harboøre. I Harboøre kan man blandt andet opleve Harboøre Center og 18b, som tilbyder en masse aktiviteter hen over sommeer det tid til at tage videre mod fiskerbyen Thyborøn. Her vil løbende blive afholdt fiskeauktioner henover sommeren, hvilket både er underholdende og interessant. Byen rummer ligeledes en masse unikke seværdigheder, som KystcenteretJyllands Akvariet, Sea War MuseumSneglehuset, Rav Huset og ikke mindst Mindeparken for Jyllandsslaget, som i den grad kan sætte tankerne i gang.

Efter i har nydt tiden i Thyborøn, så er det tid til at cykle videre mod Agger, hvor i transporteres af den helt nye hybride Thyborøn-Agger færgeoverfart, som fører jer videre mod Agger.

3. DAG

Trejde dag cykler du stort set kun i National Park Thy gennem stierne, som giver dig et helt unikt indblik i den smukke natur. Denne dag anbefaler vi, at i besøger en af perlerne i Nationalpark Thy, Lodbjerg Fyr, som gennem tiderne har været et vigtigt punkt for fiskernes navigation langs den jyske vestkyst. Hver lørdag og søndag er der arrangeret guidede ture, hvor man dykker ned i fyrets historie og områdets natur. Du kan også lægge vejen forbi Stenbjerg og ikke mindst Redningsmuseet, hvor du kan fordybe dig i Stenbjergs historie med særligt fokus på redningsvæsenet. 

Nørre Vorupør

Blot 25 kilometer efter Agger er det et must-see at tage ind til Nørre Vorupør, som rummer Nordsø Akvariet, Vorupør Museum, som er indrettet i et bådeværft, der før i tiden byggede kuttere til kystens fiskere I Vorupør er nogle af tidens mange kuttere trukket op på land, hvilket er et fantastisk syn langs stranden. 

Cold Hawaii – Klitmøller

Bare 10 kilometer efter Nørre Vorupør ankommer du til surfernes paradis “Cold Hawaii” Klitmøller, som er slutstedet denne dag. Her udnytter turister fra hele verden de fantastiske bølger til at surfe. 

Cykelferie langs Vestkysten

Hanstholm

Den fjerede og sidste dag cykler du blot 15 kilometer inden du ankommer til slutstedet i Hanstholm – og her er der ingen tvivl om, at vi anbefaler, at man tager en tur langs havnen, hvor du både kan shoppe og få et godt måltid mad. Inden feriens afslutning nærmer sig, er der lagt op til, at man tager et smut forbi Bunkermuseet i Hanstholm.

Ved Bunkermuseet i Hanstholm afholdes der løbende bunkervandringer henover sommeren. Hos BikeWithUs er vi stolte af, at i afhentes ved Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig, som en afrunding på jeres ferie.

Skriv et svar